L-Citrulline, 800 mg, 90 Kapszula

4.200 Ft

4 készleten

Kategóriák: ,

Leírás

Mi az L-Citrulline?

Az L-Citrullin a szervezet által előállított aminosav . Az L-argininnel együtt felhasználják a nitrogén-oxid előállításának támogatására . A citrullin-kiegészítők egyre értékesebbé válnak a sporttáplálkozás és az általános wellness szempontjából, elsősorban a férfiak körében.

A Citrulline ételeket szeretne hozzáadni étrendjéhez? A görögdinnye ennek a jótékony aminosavnak a leggazdagabb forrásai. Egyéb források: fokhagyma, hagyma, hüvelyesek, lazac, dió és sötét csokoládé.

Adagonként %Napi
Érték
L-Citrulline 1,600 mg *
Egyéb összetevők: Zselatin kapszula, növényi magnézium-sztearát, rizspor, szilika
Utasítás: Felnőtteknek vegyen be 2 gyorskioldó kapszulát naponta 1-2-szer, lehetőleg üres gyomorra.
FIGYELMEZTETÉS: Ha terhes, szoptat, gyógyszereket szed, beleértve a vérhígítót vagy értágító szereket, vagy bármilyen egészségügyi állapota van,
használat előtt konzultáljon orvosával. Ha bármilyen mellékhatás jelentkezik, azonnal hagyja abba a termék használatát, és forduljon orvosához. Ha a sapka alatti tömítés sérült vagy hiányzik, ne használja. Tartsa távol gyermekektől. Hűvös, száraz helyen tárolandó.
* A napi érték (DV) nincs meghatározva.

Az L-citrullin nem esszenciális aminosavnak nevezett anyag. A vesék változás L-citrullin egy másik nevű aminosav L- arginin és nevezett kémiai nitrogén-oxid.

Ezek a vegyületek fontosak a szív és az érrendszer egészségében. Fokozhatják az immunrendszert is.

Miért veszik az emberek az L-citrulint?
Az L-citrullin fokozza a nitrogén-monoxid képződést a testben. A salétrom-oxid segíti az artériák pihenését és jobb működését, ami javítja a véráramot az egész testben. Ez hasznos lehet egyes betegségek kezelésében vagy megelőzésében.

Bizonyos bizonyítékok arra utalnak, hogy a kiegészítés segíthet csökkenteni a vérnyomást prehypertoniás betegekben. Ez a magas vérnyomás korai figyelmeztető jele . Ez azt jelenti, hogy kissé megemelkedett a vérnyomás értéke, amely 120/80 és 139/89 között van. A vérnyomás növeli a magas vérnyomás és a szívbetegség kockázatát .

Az L-citrullin- kiegészítők enyhíthetik az enyhe vagy közepes erektilis diszfunkció (ED) tüneteit . A tudósok szerint az L-citrullin nem működik olyan jól, mint az olyan ED gyógyszerek, mint a Viagra. Úgy tűnik azonban, hogy ez biztonságos lehetőség.

Állatkísérletek azt sugallják, hogy az L-citrullin segíthet az érrendszeri problémákkal küzdő embereken is, mint például a cukorbetegség miatti lassú sebgyógyulás .

Más állatkísérletek szerint az L-citrullin javíthatja az izomfehérje-szintet és megakadályozhatja az időskorúak táplálkozását.

Az állatokon végzett kutatások azt is sugallják, hogy az L-citrullin segíthet a bélproblémák kezelésében, ideértve a következőket:

Rövid bél szindróma
Coeliakia
Sugárzás okozta vékonybél-károsodás
Bizonyos genetikai rendellenességeket és egészségügyi feltételeket, például a májbetegséget az L-citrullin- kiegészítők segíthetik .

Az elvégzett korai emberi tanulmányok arra utalnak, hogy az L-citrullin hasznos lehet Parkinson-kór és bizonyos demenciák esetén.